Zwangerschapsmassages

Het zwangere lichaam laten ontspannen: ervaar een zwangerschapsmassage.

Een zwangerschap is een unieke tijd, zo ervaarde ik dat zelf ook. Maar het is ook een grote belasting voor het vrouwenlichaam. Niet alleen de hormoonhuishouding verandert, je buik groeit, banden worden kwetsbaarder en het bekkengebied is ook kwetsbaar. Dat alles kan bij sommige vrouwen tot vele klachten leiden.

Verlichten

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijk een emotionele spanningen die je ervaart, verminderen. Zo kan er onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of zit de aanstaande moeder gewoon niet lekker in haar vel.

Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Positieve effecten

ZwangerschapsmassageUit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling.

Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Ook leuk om kado te geven! De zwangerschapsmassages worden in de salon in Uden gegeven.

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Een massage kan zowel voor 30 minuten, als voor 60 minuten. Daarnaast is er een gecombineerde zwangerschaps-/bekkenmassage, waarbij het bekkengebied extra aandacht krijgt. Elementen uit de Bekkenmassage worden verwezen in deze combinatiemassage, die 75 minuten duurt.

Zie ook Prijzen.

Vragen over een zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassages mogen pas worden gegeven ná twaalf weken in de zwangerschap en tot aan het moment van bevallen. In deze blog kun je daarover alle uitleg vinden. Of bekijk hieronder een videoblog over veelgestelde vragen bij zwangerschapsmassages.