Mama-massage

Ook na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig weer te herstellen. Vooral het bekkengebied is vaak gevoelig, zoals ook tijdens de zwangerschap. Sommige mama’s geven borstvoeding, wat super fijn is voor je kindje natuurlijk. Maar het heeft wel effect op de hormoonhuishouding.

Kostbaar

Banden en pezen blijven ‘langer’ kwetsbaar dan wanneer je geen borstvoeding geeft. Hoe prettig is het dan als je juist ook aan die gebieden aandacht kunt schenken door middel van een massage. Het ontspant en dat is dan weer goed voor je herstel. Bovendien krijgen lichaam en geest even rust. Je gunt jezelf gelijk een moment zonder je kindje en die tijd is vaak kostbaar, vooral in het begin van het moederschap.

Ook zal je je kindje vaker dragen of tillen, wat weer meer belastend is voor het lichaam. Daarom wordt bij de mama-massage extra aandacht gegeven aan de rug, nek en schouders.

Mama-massages worden gegeven tot negen maanden na de bevalling en zijn te boeken voor 30 of 60 minuten. Wil je nog iets extra’s, bijvoorbeeld aandacht voor de benen, dan kan de massage tot 90 minuten worden uitgebreid.