Wat houdt natuurvoedingsadviseur in?

Een natuurvoedingsadviseur is bevoegd om cliënten te leren door middel van de juiste, natuurlijke voeding:

  • hoe een verbeterde gezondheid te krijgen
  • en in stand te houden.

Informeren en adviseren

Dat iedereen voeding nodig heeft, is algemeen bekend. Over de vragen “wat is voeding?” en “waarvoor dient voeding?” , bestaan echter nog misverstanden. De meeste mensen weten wel dat het lichaam voeding nodig heeft als een vorm van brandstof, zoals een auto benzine nodig heeft. Ook is bekend dat het lichaam bouwstoffen gebruikt om te kunnen groeien en zichzelf te kunnen herstellen.

Maar over de vele andere functies van voeding is vaak weinig kennis aanwezig. Daarover informeert de natuurvoedingsadviseur je en hij/zij kan je helpen om via voeding je gezondheid te verbeteren.

Tijdens ziekte

Bij ziekte kan de juiste voeding een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel. Tijdens ziekte en geneeskundige behandeling verbruikt het lichaam vaak meer macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) dan bij een goede gezondheid. De kwaliteit van de voeding is dan extra belangrijk. Vooral bij sommige chronische ziekten kan de kans op herstel door het juiste voedingspatroon worden vergroot, en kan het tempo van de verbetering erdoor worden versneld.

Dit beroep volbrengt niet de genezing van ziektes, maar biedt wel een manier om je lichaam in optimale conditie te brengen en te houden en zo nodig ondersteuning te verschaffen tijdens ziekte.