Mijn drijfveren over voeding

Voeding is langzaamaan voor mij niet alleen een belangrijke passie geworden, maar vooral ook een leefwijze. Het heeft mij de laatste jaren doen ontdekken, dat het zoveel meer kan betekenen. Op gebied van een gezond lichaam en geest, maar ook in energieniveau.

Die resultaten maken dat ik er nu mijn missie van heb gemaakt, om die kennis en voordelen over te brengen op anderen. Mede daarom doorliep ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur om zo ook een geschoolde basis onder mijn praktijkervaring te leggen.

Hoe ik begon

De laatste jaren heb ik vooral zelf ontdekt hoeveel voeding voor je kan betekenen. Ik heb me destijds zelf ingelezen op verschillende blogs, want tegenwoordig roept iedereen wel wat over voeding. Maar wat is nu waarheid?

Ik denk dat iedereen zijn eigen waarheid volgt, al dan niet gebaseerd op verschillende feiten. De een richt zich op de adviezen van het Voedingscentrum, de ander richt zich op de natuurgeneeskunde en natuurvoeding en de volgende op de orthomoleculaire voeding.

Voor mij werkte het het beste, om onbewerkte voeding te eten. Producten die je ook in de supermarkt vindt, bij voorkeur biologisch. Maar wat ik in al die jaren vooral heb geleerd, is dat wat je doet, je dat op een verantwoorde manier moet doen. Het moet kloppend zijn! Niet te snel ineens veranderen, als dat niet gaat. Maar ook qua voeding zelf. Wat voor de een goed was, bleek voor mij niet te werken. En tegenovergesteld.

Vaktechnisch gezegd: het creëren van tekorten van zogenaamde micronutriënten geeft juist op termijn klachten. Dit is een van de redenen dat ik me verder heb willen verdiepen in de voeding en in 2017 dan ook mijn diploma als natuurvoedingsadviseur heb behaald.

Wat ik merkte in mijn werk

In al mijn functies die ik tot op heden heb uitgevoerd, maar met name in mijn functie als praktijkondersteuner bij een huisarts, merkte ik dat er steeds meer mensen met overgewicht zijn.

Van bijna alle patiënten die ik zag op mijn spreekuur, had ruim 80% overgewicht. En overgewicht is toch een risicofactor voor hart-en vaatziekten! Overgewicht speelt daarnaast ook een rol bij diabetici.

Voeding is geen wondermiddel dat alle risico’s uitsluit en diabetes tot het verleden zal laten behoren, maar het kan wel een belangrijke bijdrage daaraan leveren. En daar wil ik mensen bij helpen.

Het begint in de darmen

Je gezondheid en de opname van de producten die je tot je neemt, wordt met name bepaald in je darmen. Hoe goed nemen jouw darmen de belangrijke voedingsstoffen op die jij tot je neemt?

Wist je dat veel voedingsstoffen alleen in combinatie met andere producten volledig werkzaam zijn? Veel voedingsstoffen werken als team samen en zijn alleen in combinatie maximaal effectief. Een voorbeeld is ijzer en vitamine C. De vitamine C versterkt de werking van ijzer.

Wil jij meer weten over voeding of je leefstijl op het gebied van voeding veranderen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ik kan je helpen je meer inzicht te geven in voeding, je andere keuzes te laten maken en daarbij ga ik je coachen. We bepalen samen het doel, want ieder persoon is uniek. Tijdens het eerste intakegesprek heb ik je vooraf al een uitgebreide vragenlijst gestuurd, die ik bij voorkeur ook terug gekregen heb. Dat is de start van jouw voedingsadvies.